Blog december 2019

Lieve allemaal,

Hopelijk alles goed daar.
Het begint hier al aardig koud te worden in de avonden en nachten maar overdag heerlijk! Er is dan ook weer veel vraag naar dekens en zoals ieder jaar in de winter proberen we weer geld bij elkaar te krijgen voor dekens. Alles is welkom…alvast bedankt!

Het loopt allemaal goed in het project, we zijn tevreden!Van het extra geld kunnen we iedere keer iemand helpen, dit dient zich altijd vanzelf aan.We hebben iemand geholpen met een maagoperatie en een andere man met nierdialyse.
En samen besloten om niet zoveel geld meer te besteden aan medicijnen want na een doktersbezoek voor laten we zeggen een gewone verkoudheid , kom je hier naar buiten met op zijn minst 5 soorten medicijnen…..daar geloven ze hier in!

Fatma doet het goed op de kunstaccademie….haar ‘ moeders’ , sponsors uit Nederland komen binnenkort en kunnen alles zelf weer zien..vooral haar kunstwerken  natuurlijk.

Ons schooltje draait heel goed…dit geeft ons veel energie, al die blije kindergezichten in een goede sfeer.


En ja ..daar komt ze weer natuurlijk..ha!
We gaan ons nu proberen te richten op de bouw van de tweede verdieping en willen hier graag een gezondheidscentrum in maken. Vanuit dit dorpje is hier grote behoefte aan want de mensen moeten vrij ver reizen om bij een  dokter te komen, er is hier niets verder.
Een dokter en verpleegkundige om te beginnen zou voor de eerste hulp al veel betekenen voor de mensen.
De Imam en Eid hebben dan ook een berekening gemaakt wat het ongeveer gaat kosten om dit alles te realiseren.
Alles bij elkaar, de bouw, inrichting en dokters …komen we ongeveer op 10000 Euro uit. Het is veel geld maar waarom niet nog een droom proberen waar te maken in het nieuwe jaar!?

En alle hulp, suggesties of wat dan ook, van jullie kant is hierin welkom natuurlijk.
We staan hier ook heel open voor een combinatie van reguliere en alternatieve zorg, veel Egyptenaren  houden van bv. massages, Reiki en meerdere vormen hiervan. Zoals gezegd zijn alle suggesties, ideeen van jullie kant hierin  altijd welkom!

Dus…rest ons nog te zeggen dat wij met veel goede moed weer het Nieuwe jaar in gaan. En wij danken jullie natuurlijk weer hartelijk voor alle hulp dit jaar!
Ook namens Eid , wensen wij jullie alvast alle goeds toe in het Nieuwe jaar…

Sabine
En veel liefs vanuit Luxor

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *