Blog september

Lieve allemaal,

De zomer loopt weer op zijn eind…gelukkig maar, het was hier erg heet! En ik heb een goede tijd gehad in Nederland! Bedankt weer aan iedereen voor alle gezellige, fijne ontmoetingen! En vooral veel dank aan Eva mijn zus, voor haar grote gastvrijheid en warmte! Eid heeft het ook wel wat zwaar gehad hier in de afgelopen maanden, Buiten de normale voedselzakken heeft hij veel extra hulpvragen gekregen…het is een moeilijke tijd hier door de prijsstijgingen, vooral van voedingswaren. Mensen die het al moeilijk hadden komen hierdoor nog meer in de problemen. Des te meer reden om door te gaan!

Fatima, ons weesmeisje, blijkt grote tekentalenten te hebben en maakt vooral cartoons,apart… Ze kan dan ook in Luxor aangenomen worden op de Kunstacademie wat natuurlijk heel bijzonder is. Dankzij de (financieele) hulp van haar ‘ moeders’, Olga, Ellen en Bouwien, in Nederland, kunnen we deze droom nu voor haar waarmaken! Heel fijn en nogmaals veel dank aan hun hiervoor!

Op 21 September starten alle scholen hier weer. En ook ons nieuwe schooltje voor het eerste jaar nu, hier kijken wij naar uit! Er zijn genoeg aanmeldingen van kleuters en alle ouders betalen een bijdrage om de juffrouwen te kunnen betalen. Maar we zouden ook graag een goede poetshulp willen aannemen die ook hand en spandiensten doet voor de kinderen. Dit is heel gebruikelijk hier; helpen met naar de wc gaan, water geven, spelen in de pauzes…wat er ook maar extra nodig is aan hulp. Dus…daar gaat ze weer….ha ! hierbij .een oproep aan mensen die dit graag willen steunen. We hebben ongeveer 50 Euro per maand nodig om een lokale bewoonster op deze manier in dienst te kunnen nemen.Alles is welkom natuurlijk en we hopen dat dit ook gaat lukken…..alvast veel dank!

Ik hou jullie weer maandelijks op de hoogte van alles en zoals jullie weten zijn alle reacties, suggesties,.. altijd welkom!Liefs uit Luxor, ook namens Eid, Sabine

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *