Blog oktober 2019

Lieve allemaal,

Hopelijk gaat het goed met jullie…Er is hier veel gebeurd in de afgelopen maand waarvan ik jullie in deze nieuwsbrief deelgenoot wil maken.

Buiten de maandelijkse voedselzakken hebben we van het extra geld kinderen kunnen helpen aan wat schoolspullen zoals schriften, pennen, schooltasjes, lunchboxjes.

Maar het belangrijkste deze maand was dit;
Eid ging een maand geleden zijn vuilnis wegbrengen naar een vuilstortplaats en heeft daar een baby gevonden.Een meisje, een week oud en gelukkig in een goede gezondheid.
Maar dit heeft hem vooral , maar mij ook, natuurlijk diep geraakt..je hoort wel dat dit soort dingen helaas wereldwijd gebeuren maar dan komt het wel heel dichtbij..

Natuurlijk heeft hij haar overgedragen aan de politie en ze is in een weeshuis geplaatst.Nu is het zo in Egypte dat als er binnen een maand geen familielid zich meld dat de ‘ vinder’ als hij of zijĀ  wilt het kind als eerste mag adopteren.
Eid heeft haar gevonden, ze was rustig en gaf hem meteen een stralende glimlach en hij zei dan ook meteen gevoelens naar haar toe te hebben wat begrijpelijk is .

Hij wilt haar dan ook graag adopteren samen met een zus van hem, zij kan op zijn naam gezet worden en zijn zus voed haar op…dat was al het hele plan..Ware het niet dat op de valreep de moeder zich heeft gemeld deze week.
Een trieste situatie; een jong meisje, ongetrouwd zwanger geraakt uit een traditioneel en arm gezin.
Zij heeft dit nooit zo gewild maar onder druk van haar familie en helaas om de familie -eer hoog te houden, heeft ze haar kind moeten ‘ wegbrengen’…
Maar heeft gelukkig wel op de uitkijk gestaan daar om te zien of iemand, in dit geval Eid, haar kind zou meenemen en is hem gevolgd om te kijken waar ze naar toe gebracht werd wat op zich natuurlijk geen slecht teken is.

Nu veranderd de situatie natuurlijk en gaan ze samen kijken met Eid als bemiddelaar, wat nu nog de beste oplossing zou kunnen zijn met de goedkeuring van haar familie,hopen we uiteindelijk. Hoe dan ook en welke uitkomst er ook zal komen in het beste belang van de baby..het zal nooit ideaal zijn.
Daarom hebben we besloten om haar hoe dan ook binnen het project te houden en zoals we met Fatima doen , lieve mensen vinden die haar ook willen steunen. We zorgen vanaf het begin al voor haar kleertjes, de melk en pampers want deze weeshuizen zijn ook erg armoedig hier.
Olga en Rose hebben hun steun al aangeboden, heel fijn natuurlijk!Maar meer steun is altijd welkom..alvast veel dank weer!

Wij noemen haar Farida…wat betekend ; de enige in de Wereld!

En we zullen hoe dan ook en in welke situatie uiteindelijk, in ieder geval op materieel vlak voor haar blijven zorgen. Want voor ons voelt hetĀ  dat ze niet voor niets zo in ons leven is gekomen Liefs uit Luxor, ook namens Eid

Sabine

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *