Over

Initiatiefneemster: Sabine Borkes

Na 20 jaar ervaring in het Maatschappelijk Werk in Nederland en mijn hang naar nieuwe’ uitdagingen’ , heb ik gekozen om naar Egypte te gaan en woon ik sinds 2007  in Luxor. Ik ben gegrepen door de nood die ontstaan is na de revolutie en de terugval van het toerisme en daarmee de economische omstandigheden. Ik kon niet anders dan daarmee aan de slag te gaan. Doordat ik uiteraard nog veel contacten heb in Nederland lukte het mij om de eerste sponsors voor dit project te vinden en te enthousiasmeren. Mijn droom is om het project te laten groeien zodat we meer mensen kunnen helpen. De nood is groot hier. (Email: sborkes@hotmail.com)

Dit project wordt gedragen door Eid, een Egyptenaar geboren en getogen in Luxor. Hij werkt in een winkel in de Souk bij Luxor Tempel. Hij kent de Luxorse samenleving van binnenuit. Weet wie werkelijk nood hebben, en geholpen moeten worden. Doordat hij een bekende is in de samenleving van Luxor werkt automatisch de sociale controle; er wordt daardoor geen misbruik gemaakt van de hulp die geboden wordt.  De kracht is dat hij het direct contact is met de mensen, niet de Nederlanders.

Diana Kors ondersteund waar mogelijk vanuit Nederland het project. Verliefd geworden op het land, met name de stad Luxor, betrokken bij het wel en wee van deze mensen. Kleinschalige hulp, lijkt soms een druppel op een gloeiende plaat, en toch alle kleine beetjes helpen! (dianakors@outlook.com)

Reacties zijn gesloten.