Kleuterschool Nega Abady

Nega  Abady is een kleine plaats bij Luxor, net voorbij Karnak. De bewoners zorgen goed voor zichzelf, ze wonen aan de Nijl,  ze hebben land waarop groente verbouwd wordt, ze hebben vee, waardoor weer melk, kaas, eieren en vlees. Op dat vlak zijn ze rijk.

Maar wanneer je naar de portemonnee kijkt zijn ze alles behalve rijk.

dat betekent dat de jongere kinderen niet naar school kunnen. In Egypte wordt onderwijs door de overheid betaald vanaf 6 jaar. Tussen de 3 en 6 jaar moeten ouders het zelf betalen of een kind gaat niet naar school. Terwijl dit een leeftijd is waarop kinderen makkelijk leren, een taal als Engels snel oppikken. Reden voor de Imam van het dorp een schooltje te bouwen. Uit zijn eigen zak heeft hij het betaald: een gebouw, wat schoolmeubilair en hij betaalt de leerkrachten. 
Maar is nu op het punt dat hij financiële steun nodig heeft. Het gebouw wordt afgekeurd want het dak is van stro, dat geeft brandgevaar en is verboden. Hij wil nog een lokaal erbij, en liefst een verdieping erbij om daar lokalen te maken voor volwassenen, zodat iedereen in zijn dorp kan leren lezen en schrijven. Hij roept hulp in bij Eid en Sabine, hij weet immers dat zij de armste mensen van Luxor voorzien van voedselzakken en soms betalen zij ook medische kosten. Hij hoopt op hun hulp. Ca € 5.000 is er nodig.  Met een paar mensen bezochten we het project en nu zoeken we naar mogelijkheden.
Allereerst is een energiemeter gesponsord. Dat lijkt wat vreemd, maar wanneer je geen meter hebt betaal je een vast bedrag per maand, ook al verbruik je dat totaal niet. Dus maandelijks wordt er geld uitgegeven wat niet nodig is als er een meter is. De meter komt er, de ondersteuning is gestart. Ook zijn er sponsors die geld gegeven hebben om materiaal te kopen, speelgoed, schrijfmateriaal e.d.
Intussen is de school open, en het ziet er geweldig uit! We zijn trots dat we dat met uw hulp hebben kunnen realiseren. Echter geld blijft nodig:
U kunt ervoor kiezen het schoolgeld voor een kleuter te betalen, voor € 100 per jaar kan een kind naar school!
Stuur een mail naar sborkes@hotmail.com. Sabine geeft u de informatie die u nodig heeft.

Reacties zijn gesloten.